^ Нагоре

Деветдесет дневна диета

08.05.2013
Деветдесет дневна диета

Както става ясно от заглавието,  диетата трае точно деветдесет дни. През целия този период се редуват 5 дни, наречени условно:  белтъчен, нишестен (скорбялен) ден, въглехидратен, витаминозен и воден, като последният се появява само веднъж в месеца.  Във всеки от тях се консумират строго определени хранителни продукти. Целта на тази диета е не просто да се свалят килограми, а и да се регулира метаболизма. В последно време тя набира много последователи и от двата пола.

 

Закуската

 

Тя е винаги една и съща – плодове, и най-вече ябълки, круши, портокали или боровинки.  Можете както да комбинирате плодовете (пресни или сушени), така и да добавяте към тях сурови ядки. Някои сутрини е достатъчен само цитрусов фреш или сок, в който обаче не трябва да има добавена захар. Наред с плодовете, всяка сутрин изпивайте сока от половин лимон.

 

Белтъчния ден.

 

Обяд: варено или задушено месо без тлъстини. Месото може да е всякакво – телешко, говеждо, заешко, пилешко (без кожа). Вариант е също риба, морски дарове, тофу. Ако не ви се яде месо, можете да го заместите с две-три яйца, сирене или нискомаслена извара. За гарнитура се препоръчва салата или пресни зеленчуци, леко запечени на скара или на тефлонов тиган. След обяда изпийте около 300 мл. зеленчуков бульон. Само по време на белтъчния ден можете да употребявате млечни продукти, но без да им добавяте захар.

 

Вечеря: Вечерята трябва да е същата като обяда, но порцията трябва да е по-малка. Отпада и зеленчуковият бульон.  Ако сте обядвали свинско със зеленчукова салата, същото трябва да хапнете и на вечеря.

 

Внимание: Не комбинирайте белтъчините – например месо с яйца или яйца с млечни продукти.

 

Нишестен (скорбялен) ден

 

Обяд: На този ден можете да ядете ориз, картофи, всякакви бобови храни (фасул, леща, царевица, грах), тестени изделия и пълнозърнест хляб, комбинирани със зеленчуци. Ето някои от традиционните предложения – запечени картофи, зеленчуково ризото, паста със салата.

 

Вечеря: Същото като на обяд, но по-малка порция.

 

Внимание: На обяд хапнете колкото ви се яде, но помнете, че вечерта порцията ви трябва да е два пъти по-малка.

 

Въглехидратния ден.

 

Обяд: Този ден е посветен на въглехидратите и захарта! Можете да се отпуснете и да хапнете сладко. Ако не си падате по захарта, можете да обядвате с пица. В нея обаче не трябва да има месо и колбаси. Можете да си позволите и бял хляб, намазан с масло.

 

Вечеря: Продължавайте със сладкото! Можете да хапнете торта, сладолед, шоколад. Ако сте обядвали пица, трябва да повторите и на вечеря.

 

Внимание: Ако решите да си правите палачинки в този ден, намерете някоя рецепта, която не съдържа мляко и яйца – та са забранени през въглехидратния ден!

 

Витаминозния ден.

През целия ден консумирате само плодове. Какви ще са те – избирате вие. Можете да комбинирате различни видове. Плодовете могат да са пресни и сушени. Допускат се и компоти, плодови каши, печени плодове, както и добавянето на ядки.

 

Водния ден.

На всеки двадесет и девети ден, т.е. след всеки седем изреждания на цикъла, идват 24-те часа, в които трябва да пиете само вода. Важно е този ден да е след витаминозния и преди белтъчния.   

 

Течности в големи количества!

Независимо кой ден е, гледайте да изпивате поне по два литра течности на ден – най-вече вода и чайове (плодовите сокове са позволени само на закуска и през витаминозния ден). Няма нужда да спирате кафето, но недейте да му слагате захар. Изключение можете да си позволите само през въглехидратния ден. Алкохолът е забранен!

 

Не забравяй движението

За да постигнете по-добри резултати, трябва да се движите колкото се може повече. Изберете си някакъв приятен спорт  -аеробика, танци, фитнес или просто малко джогинг сутрин. Упражненията ще ви помогнат да качите мускулна маса, а така ще горите по-успешно мазнините.

 

Към този режим, можете да добавите страхотния суплемент на Swanson 4 в 1 формула, който представлява напълно натурален стимулант, с помощта на който ще свалите излишните килограми по съвсем естествен и безопасен начин! Лятото наближава, така че направете всичко възможно, за да постигнете желаното тегло и да се отървете от онова, което понижава самочувствието ви!

Обратно към всички новини